Tip 16 Drijfveren

Drijfveren

Wat vind jij belangrijk in je werk?

Werk

 

Drijfveren

Stel, iemand vraagt jou hoe je ideale baan eruit ziet. Zou je dan kunnen opnoemen wat je daarin terug wilt zien? Wat is er op zijn minst nodig voordat je ‘ja’ tegen een baan zou zeggen?

Datgene wat je heel belangrijk vindt in je werk, worden ook wel drijfveren of ‘waarden’ genoemd. Jouw drijfveren zeggen iets over wie je bent en hoe je in het leven staat. Ben je iemand die het belangrijk vindt om avontuur te beleven of zoek je juist zekerheid en stabiliteit?

Wanneer je actief met je eigen loopbaan aan de slag gaat, is het belangrijk om te weten welke drijfveren voor jou belangrijk zijn. Het verhelderen van je drijfveren in het werk is niet alleen van belang als je een andere baan zoekt. Het is sowieso goed om van tijd tot tijd eens stil te staan bij wat je eigenlijk aan het doen bent. Of dit is wat je werkelijk wilt.

Hieronder zie je een lijst met drijfveren die belangrijk voor je kunnen zijn. Misschien mis je nog een aantal drijfveren. Die kun je onderaan deze pagina bij de allerbelangrijkste drijfveren in mijn werk schrijven. Kruis nu aan welke drijfveren voor jou belangrijk zijn in je werk. Je mag zoveel drijfveren aankruisen als je wilt.

 

 Iets heel goed kunnen  Zekerheid en stabiliteit  Goed verdienen
 Rust in het werk  Creativiteit  Zelfstandig werken
 De beste zijn  Nieuwe dingen leren  Aanzien hebben
 Fysieke uitdaging  Werken in de natuur  Leiding geven aan anderen
 Moeilijke uitdagingen  Precies werken  Eerlijkheid
 Kunnen groeien in het werk  Succesvol zijn  Plezier maken en vrolijk zijn
 Reizen  Beslissingen nemen  Met anderen samenwerken
 Avontuur beleven  Vrolijk zijn  Iets bijdragen aan de samenleving
 Mijn eigen tijd indelen  Afwisseling en verandering  Vriendschappen aangaan
 Onder druk werken  Onafhankelijk zijn  Anderen helpen

 

Je hebt nu een lijst met drijfveren/waarden die voor jou belangrijk zijn. Nu wordt het iets moeilijker; kies uit deze lijst vijf drijfveren die je het állerbelangrijkst vindt in je werk. Noteer deze:

De allerbelangrijkste drijfveren in mijn werk:  

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Je hebt nu duidelijk wat voor jou zaken zijn die je graag terug wilt zien in een baan. Je kunt je jezelf de vraag stellen: ‘Vind ik deze drijfveren terug in mijn huidige baan?’

En als dit niet het geval is, kun je iets doen zodat jouw drijfveren wel terugkomen in je werk?

 

Ook als je op zoek bent naar ander werk, kunnen je drijfveren helpen bij jouw zoektocht naar ander werk, door te onderzoeken of een baan past bij jouw drijfveren.

Horizontaal of verticaal groeien?

Er bestaan twee soorten groeitrajecten; een horizontaal en een verticaal traject. Horizontale groei impliceert dat je bijkomende verantwoordelijkheden krijgt. Verticale groei betekent dat je opklimt in de hiërarchie en dus leidinggevende verantwoordelijkheden krijgt. Stel jezelf de vraag welke richting je uit wilt gaan. Wil je meer variatie of meer intellectuele uitdaging, dan opteer je idealiter voor een horizontaal groeitraject. Wil je vooral jouw leiderschapskwaliteiten verder ontwikkelen, dan kies je beter voor een verticaal groeitraject.

In het bedrijf...

Wanneer je binnen jouw huidige organisatie verder wilt groeien, kaart je dit het beste aan bij jouw leidinggevende. Maak een formele afspraak met jouw baas om samen te zitten voor een gesprek over jouw ontwikkelingsmogelijkheden. Wanneer je dit voorbereidt, schrijf je neer wat jou het meeste boeit, welke competenties je hebt ontwikkeld en hoe je die graag zou inzetten in de toekomst (horizontaal versus verticaal groeitraject). Jouw leidinggevende heeft er ook alle belang bij te weten dat jouw talenten ten volle benut worden, want dan ben je ook het meest productief. Wanneer er in jouw organisatie groeimogelijkheden zijn, dan zal een tevreden werkgever jou de kans geven om door te groeien naar een leidinggevende rol of om bijkomende verantwoordelijkheden op te nemen. Indien nodig kan je ook nog een bijkomende opleiding volgen die jou in staat stelt om je sneller in te werken in je nieuwe rol.

... of daarbuiten

Wanneer er op korte termijn geen groeimogelijkheden aanwezig zijn in jouw bedrijf dan kun je beter andere oorden opzoeken. Let er zeker goed op dat je niet opnieuw in een soortgelijke rol terecht komt, maar dat je echt een next step aangaat met nieuwe verantwoordelijkheden waar jouw talenten maximaal worden benut. Wordt er jou een soortgelijke rol aangeboden met groeiperspectief dan laat je dit formeel vastleggen, zodat je zeker weet dat je na de inlooptijd toch een reëel groeiperspectief hebt.

Crisis?

Laat je zeker niet ontmoedigen door mensen die jou afraden van werk te veranderen omwille van slechte economische tijden. Dat het moeilijker gaat op de arbeidsmarkt valt uiteraard niet te ontkennen, maar bedenk dat er voor echt talent altijd ruimte zal blijven. Voldoening halen uit jouw job is het allerbelangrijkste en zoals veel wetenschappers al bewezen hebben, is er een sterke samenhang tussen job-tevredenheid en geluk.

Maak een account aan

Het Werkxyz account geeft u de mogelijkheid om CV's of vacatures te plaatsen en indien gewenst ontvangt u onze nieuwsbrief. »

Vertel het door

Bent u tevreden over onze dienstverlening en kent u iemand die op zoek is naar een baan of kandidaat?