Tip 14 Zichtbaar zijn

Hoe snel vindt een werkgever jou?

Ben je al geregistreerd op onze website? Heel mooi! Probeer je eens in te leven in een werkgever die op zoek is naar een potentiële kandidaat.  

Wat wil die werkgever?

Een werkgever zoekt specifiek. Iemand met de juiste kwaliteiten in zijn/haar vakgebied. En het liefst zo snel mogelijk, hij wil geen tijd verdoen met zoeken. Ook hier geldt: tijd is geld!

Een werkgever zit dus niet te wachten op lange teksten die beginnen met:

  • ik zoek een nieuwe uitdaging waarin ik mijn kwaliteiten kan inzetten
  • ik ben enthousiast
  • ik wil veel afwisseling

(etc., je begrijpt waarschijnlijk wel waar we heen willen)

Waarom zijn bovengenoemde voorbeelden nou niet geschikt? Het zegt wel iets over jouw persoonlijkheid, maar niet over je talenten en vakgebied. Daarmee blijft het eigenlijk wat leeg, je gaat als het ware niet in op de vraag van de werkgever. Je geeft dus geen antwoord op waar je naar op zoek bent. Persoonlijke motivaties krijgen eigenlijk pas belang als de werkgever ziet dat jij de talenten hebt waarnaar hij op zoek is.

Bottomline: een werkgever wil graag zo snel mogelijk iemand vinden. En dus leest hij liever direct wat je kwaliteit en vakgebied is en wat jij zoekt. 

Onze tip daarom aan jou: Begin daar mee onder het kopje “Ik ben op zoek naar…” Zo word je sneller gevonden. Succes! 

Maak een account aan

Het Werkxyz account geeft u de mogelijkheid om CV's of vacatures te plaatsen en indien gewenst ontvangt u onze nieuwsbrief. »

Vertel het door

Bent u tevreden over onze dienstverlening en kent u iemand die op zoek is naar een baan of kandidaat?